trešdiena, 2010. gada 29. septembris

Pesto varbūt dažāds

Sācies bazilika laiks un viens no labākajiem veidiem kā to pagatavot ir pesto! Man pesto garšo ar tomātiem un mocarelu, pastām, ceptām cibatas ķiplokmaizītes, respektīvi  - vaļa fantāzijai. Un ja saliekam smukās burciņās, laba dāvana draugiem ;-)
Visur darbība vienāda: piestā liekam bazilika lapiņas tad ciedru riekstus (ar piestu visu sasmalcinam), olīveļļa, sāls, pipari, ķiploks es vel nedaudz citronu sulu piespiežu. Iesaku izmantot labas kvalitātes oliveļļu. Orģinālā izmanto ciedru riekstus, man patīk arī ar indijas vai lazdu riekstiem.


Klasiskais pesto:
bazilika lapiņas
parmas siers (vai cits cietais siers)
ciedru rieksti (valrieksti, indijas, mandeles)
laba olīveļļa
ķiploks, sāls, pipari

Ķirbju pesto:
bazilika lapiņas
ķirbju sēklu
Parmas siera, gabaliņi
1 liela ķiploku daiva
ķirbju sēklu eļļas
olīveļļas,
sāls, melno piparu

p.s. Vom Fas veikalos nopērkamas daudz un dažādas eļļas.

Kaltētu tomātu pesto:
nopērkam buriņā kaltētus tomātus eļļa
rieksti pēc izvēles vai mix
parmas siers
ķiploks
eļļa no kaltētiem tomātiem
(šis būs super ar pastām)

Asais pesto:
Sarkanā paprika – 1 gab.
Čilli pipars – 1 gab.
Pistācijas – 1 sauja
Sāls – 2 šķipsnas
Melnie pipari – 1 šķipsna
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes

Zaļais pesto:
Dilles (selerija) – 1 bunte
Ķiploks – 1 daiviņa
Sāls – 1 tējkarote
Pipari – 1 šķipsna
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru